Läksime lahku

Hommikul lähevad meie ja Kaido teed lahku. Kaido tahab minna Goasse, kus mina olen juba käinud, ja kogeda paadunud ekstremistina Indiat ka ihuüksi.

Temal on sihikul tuttava soovitatud Aramboli rand Põhja-Goas, meie plaanime oma varbad Kerala liiva suruda. Goast on nimelt kuulduste järgi saanud suuresti venelaste kuurort, aga see pole päris see eksootika, mida me nii kaugele otsima oleme tulnud.

Meie uudishimu äratab hipiranna kuulsusega Varkala. Just sinna ja Karnataka osariigi Gokarna randadesse olevat liikunud see paikseks jäänud läänlaste seltskond, kes lärmakate turistide tulva tõttu Goast ühel hetkel jalga hakkas laskma. Hiljem selgub, et meie idanaabrid on ka Keralas piisavalt sage nähtus, mistõttu meidki aeg-ajalt venelasteks peetakse.

Rongisõit Varkalasse kestab mõne tunni. Varsti olemegi kaunil pangapealsel täis hotelle, müügiputkasid, restorane-kohvikuid ja suuri silte, mis kutsuvad joogatundi. Pangalt avaneb vaade all laiuvale liivaribale ja lainevahusele merele. See on mõnusa atmosfääriga paik. India kohta lausa stiilselt sisustatud rannarestoranides pakutakse üllatusena ka väga head sööki. Soovijale tuuakse palavuse peletamiseks külma õlutki, kuigi mõnel pool palutakse pudel laua all peidus hoida. Sellega päeva mälestused miskipärast piirduvadki.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.