Kirik või kõrts?

Hampi on nii vägev ja iidne koht, et Taj Mahal on selle kõrval justkui Viru Keskus Raeapteegi kõrval. Ahmisime seda vägevust endassegi, nii et päike pistis ja kurk kuivas. Kui te nüüd mõtlete, et milles küsimus, istud baari maha ja võtad selle peale külma õlle, siis päris nii see ei ole. Hampi on püha linn ja alkoholi siin ei sallita.

image

Ega meie ka salli, aga sattusime täitsa kogemata teisele poole jõge, kus kuuldavasti on tšillimise ja riläksimise koht. Istusime siis kohvikusse maha ja järsku tuli ettekandja, pudel külmast härmatanud ja sillerdavat Kingfisherit pihus, ja küsis, ega me õlut taha. No kuidas sa ütled, et ei, meile alkohol ei meeldi. Võtsime siis viisakusest pudeli vastu ja et veel viisakam olla, küsisime teise juurde. Ise olime hirmul, et mis me nendega nüüd teeme. Mõne aja möödudes avastasime, et mõlemad pudelid on tühjad. See tundus olevat hindu jumalate taevane märk, sestap annetasime neile veel mitmeid pudeleid. Lõpuks kutsus ettekandja meid teisele poole jõge elama. Me ei lasknud end kaks korda paluda, jalutasime esimese võõrastemaja väravast sisse ja maksime järgmise öö eest kogu raha ette, olemata ruume seestpoolt näinud (hõivatud olid, noh). Homme lahkumegi oma praegusest ontlikust öömajast ja kolime hipisaarele, kus rastapatsides poisid püüavad lugusid pajatades üksikuid vanemaid daame lummata. Vot selline päev. Väga väekad templid on.

20140107-IMG_9594

20140107-IMG_9624

image

8 thoughts to “Kirik või kõrts?”

  1. Väga muhe ja lõbus lugemine , tänud Inge , et annad virtuaalse võimaluse ka sellel seikluslikul retkel osaleda. :)

    1. Aitäh, ròõm on kahepoolne, siin läheb ju kuue paiku pimedaks ja siis on nii tore kuskil õlleklaasi taga päev kokku võtta.

  2. Kas see on sama koht, kus eelmine pilt tehtud, või on see mummuline laualina kohalik must be moeröögatus? See hipipesa tundub küll mõnus olevat.Kuidas seal maal veiniga üldse lood on?

    1. Sama koht, me käisime seal kolm korda ja saime eile õhtul ka omanikuga tuttavaks. Veini vastu pole siin palavas huvi tundnud, aga pole ka kedagi seda joomas näinud. Kohalik portvein vist ei lähe arvesse, see on üsna jube. Põhja pool mägedes aga on viinamarjaistandused täitsa olemas ja tehakse ka ehtsat veini. Kus seda müüakse, veel ei tea.

  3. ma tahan ka juba Indiasse tagasi ja olen natuke kade või nii, Aga küll jõuab veel….. Ma ei ole küll kuulnud kunagi Indiat veiniga seostatuna. Mõnes nooblimas restporanis küll saab ma usun, aga tavalises lihtsas kohas ilmselt mitte… No mine sa tea… india on igasugu võimaluste maa . Mõnusat reisi teile, Kirjutage aga edasi, see tuleb teil hästi välja!!

  4. Ma Indiat veiniga ei seostagi, lihtsalt Türgis margitiga arutasime, et kas tuleks vbeel Istanbuli.Ja, tuleks küll, aga vahepeakl käiks kusagil maal, kus vein lihtsalt kätte saadav on:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.