Kuhu suundud, Sri Lanka?

Sri Lanka on üks veider riik, üldse mitte nagu India. Keegi ei tüki tänaval kätt suruma ja meiega koos pilti tegema – halloo, millega te siin siis sõprade ees uhkeldate? Meeste kauneimat ehet vuntse kantakse siin kurvastavalt vähe, selle asemel edvistavad noored mehed moekate želeesoengute ja lõuga raamiva peene habemetriibuga. Ka riietusega ahvitakse järele mandunud läänt. Osal inimestel pole igavusest muud teha kui tänavaid koristada. Isegi puulehti lükatakse luuaga kokku. Tänaval elavad loomad on puhta näljas, sest prügi visatakse prügikasti. Tänavaruumi, mida võiks kasutada liikluse ja sõidukite jaoks, on raisatud kõnniteede ehitamiseks. Jalakäijaid püütakse sujuva kulgemise asemel suunata teele maalitud ülekäiguradadele. Ka ehitajad ja kinnisvaraarendajad priiskavad, kasutades mõttetult kalleid materjale nagu klaas ja metall, kui ometi on käepärast vanu laudu, vineeri- ja papitükke.

image

20140120-IMG_0790

20140120-IMG_0781

20140120-IMG_0815

20140120-IMG_0874

 

20140120-IMG_0798

Me ei kannatanud sellist lääne järeleahvimist välja ja läksime kohalikku botaanikaaeda, et kogeda kas või midagi ehedat. Nüüd on meie fotokates sadu pilte puudest, nahkhiirtest ja pärdikutest. Loodus ei reeda kunagi.  Õpetas meid hoopis tundma kapsapalmi, kahurikuulipuud, vorstipuud ja leivapuud.

Päev sai sisuka punkti õhtusöögiga, mis toimus meid majutava perekonna elutoas. Pääsesime tutvumisest teiste selle kodu öömajalistega, sest üks kõrges eas ameeriklasest härra oli meie saabudes suutnud juba ülejäänud seltskonna lauast minema peletada. Härra esines nimelt katkematu monoloogiga sellest, kuidas ta Indias eneseleidmisega on tegelenud. Tõdesime rõõmuga, et üht enesekeskset oma naba imetlejat ei riku ka aastakümned täis vaimseid praktikaid. Just sellise valgustuse poole oleme ka ise teel!

20140120-IMG_0666

20140120-IMG_0741

 

 

9 thoughts to “Kuhu suundud, Sri Lanka?”

 1. Kas kapsapalm ,leivapuu ja vorstipuu ei võiks ka meil kasvada ?
  Aiandusinimesena tean , et – ei.Aga fantaseerida ju võib. Head
  edasiavastamist. Inge, kui tagasi jõuad, hakka reisikirjade
  avaldamisele mõtlema. Huvitavad seiklused ju varnast võtta.

  1. Puud olid ilmatuma uhked, pea kõiki tahaks Eestisse ka. Pildistasime sulle neid üksjagu. Mis avaldamisse puutub, siis nii poliitiliselt ebakorrektne jutt ei sünni ilmselt liiga avalikuks teha. See rohkem enda lõbu pärast.

  1. Meie esimene plaan oli võtta siit H. tuppa üks pärdik, lõbustab meid ja äkki õpib ka mõned kodutööd selgeks.

 2. Ei too siin midagi võõrliike kaasa – alles oli vaja äppi, et kaalikas poes ära tunda :–). Ootan huviga botaanilist fotoreportaazhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.