Õhtuooteks embrüo?

Võiksime ju pikalt-laialt jutustada, kui mõnus oli hommikul jalgrattaga Hoi Ani lähistele jäävates külades ringi vändata, kaluripaate pildistada, end mõnes kodubaaris bia lanh‘iga värskendada, kuid päeva tipphetkeks kujunes hoopis kulinaarne seiklus Hoi Ani tänavail.

Viit tundi hetkeks nimetada on muidugi liigne kokkuhoid. Alustasime oma ahelsöömisega kell kolm päeval koos nelja kanadalasega ja meie tänavatoidutuuri giidi Tommyga (see on ta hüüdnimi) ning lõpetasime alles kell kaheksa, täpselt õhtusöögi ajaks. Viimane jäi tehnilistel põhjustel seekord ära.

Sõime otse tänaval müügileti kõrval, turul, kellegi elutoast ehitatud söögikohas. Enamikku neist kohtadest poleks ise tihanud külastada, veel vähem oleks osanud neid üles leida. Kokku jõudis meie kõhtu üle kümne erineva kohaliku tänavatoidu. Kuidas need seal omavahel läbi hakkavad saama, selgub homme. Toidud olid eranditult maitsvad, kuigi paljud olemuselt üsna veidrad.

image

image

Näiteks nõustusime proovima üht kohalikku spetsialiteeti pardiembrüot, millest kanadalased keeldusid (see-eest hakkasid nad kohe eestlasi väga julgeks rahvaks pidama). See oli maitse poolest muna nagu muna ikka, ehk ainult kohati tihedam, justkui maks. Muu hulgas olevat pardiembrüo näol tegu palju jõudu ja sugulist võimekust andva suupistega, mida ei tohi üle kahe tüki nädalas süüa — eks ülerahvastatud riigis on sellised hoiatused asjakohased. Mekongis sõime muide (enda teadmata) munandeid sisaldavat suppi ning kuuldavasti pakub Vietnam ka koeraliha ja toorest kobraverd… Saame näha, kui kaugele meie kulinaarne julgus ulatub ja milliseid tagajärgi toob.

Just sellised nägime me välja, kui söögimaraton punkti sai.
Just sellised nägime me välja, kui söögimaraton punkti sai.

 

 

 

12 thoughts to “Õhtuooteks embrüo?”

 1. Näm,näm. Mõnda tahaks ka proovida. Ah jah. Meil on naistepäev. Head naistepäeva Sulle In Ge.Mot ,hai ,ba, yo !

  1. Aitäh, Aino! Sulle samuti! Seda tähistatakse ka siin, sel puhul sain eile Tommylt isegi roosi.

 2. see toidupiltide reas kolmas meenutab üht Korea lühifilmi, mida, Inge, koos kunagi vaatamas käisime, kus naine, et igavesti ilus ja noor püsida, sõi inimembrüopelmeene. Need pelmeenid olid täpselt sellised, kui seal taldrikulö. Äkki pardiloode polnudki omataolisdte hulgas ainus, mida manustasite?

 3. Mäletan küll. :) Tegemist oli siiski krevetitäidisega pelmeenilaadse tootega, vähemalt nii meile öeldi ja nii see ka maitses. Fotole klikkides peaksid ilmuma ka kirjeldused. Kuigi mul poleks midagi selle vastu, et need mind noorena hoiaksid. Välimuse sarnasus tuleb ilmselt sellest, et nii hiinlaste dim sum kui ka see on ühtmoodi pelmeenilised.

  1. Ei imestaks jah millegi üle. Koeraliha pidi söödama vaid ühes piirkonnas, eks me peame seal ettevaatlikud olema.

   1. Siis te peaksite ju terve ülejäänud reisi seda muna kaasas tassima, nii et katki ei läheks. Päris halb, kui mingi sulgedega munakollane kotis laiali valgub…

    1. Me ostame enne lennukile minekut restitäie ja paneme pagaazhiruumi, pole probleemi. Saad korralikult maiustada. Kui pipart peale raputada, siis on veegan ka. Natukene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.