Hetked koidust ehani

Kella nelja-viie ajal hommikul võis näha Ninh Binhi vaksali pinkidel magamas kaht seljakottidega rändurit. Öömaja oli rongi näol juba kaugustesse kihutanud ja end imetlusväärse visadusega pakkuv isehakanud taksojuht pidi end lööduks tunnistama. Valged võõramaalased ei kavatsenud enne koitu kuskile liikuda.

Varahommikutest tasub riigis, kus tööpostidel ollakse juba enne kella kuut, kindlasti osa saada. Sagin hakkab pihta üsna järsku — alles magas linn sügavat und, kui järgmisel hetkel on tänavad täis tõttavaid inimesi, turul on aga end juba sisse seadnud värske kala, salatikimpude ja muu kraami müüjad. Kohvikupidajad pühivad põrandaid ja meelitavad esimesi uniseid kliente istet võtma.

image
Milleks üldse hobuse peale raisata?

 

image
Värskelt püütud: kalad kausis alles siplesid, ka sabata isend liigutas veel uime.

 

image
Mitte ainult müüjad polnud varakult platsis, juba saabusid ka esimesed ostjad.

 

Pärast kerget hommikusööki vahetasime linna ahvatlused külaelu võlude vastu. Lahke hotellirahvas lubas meil juba kell kümme hommikul sisse kolida ja pärast uinakut olime piisavalt erksad, et oma ajutise kodu ümbrust uurima minna. Meie karstikaljudest ümbritsetud küla kannab nime Tam Coc ja meelitab turiste paadisõiduga riisipõldude vahel. Meie jäime täna meelitustele kurdiks ja võtsime hoopis jalgrattad. Käisime koobastemplis Buddhale tere ütlemas ja lõgistasime riisipõldude vahel, kuni päike ära kustus.

image
Kunagise liidri Ho Chi Minhi stiil on endiselt moes.

 

image
Pesupäev Tam Cocis.

 

image
Buddha on küll kõigest maisest vabanenud, aga väike rahanuts kulub ikka ära.

 

image
Päike loojus täna otse porilompi.

 

2 thoughts to “Hetked koidust ehani”

    1. Ilust siin jah puudu ei tule, kuigi tean, et on palju veel vapustavamaid kohti, igale poole ei pääse lihtsalt nii kergesti ligi — liiga kaugel, kõrgel jne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.