Minoriteedid ja munandid

Kuna meil ei ole õnnestunud Vietnamis näha hmonge, jaosid, kohosid, hanisid, taisid, muonge, khmeere, hoasid jne, läksime täna Hanoi etnoloogiamuuseumisse. Kahjuks ei olnud näidiseid nendest etnilistest vähemustest ka seal.

Nägime küll nende rõivaid, paate, jahivarustust, majapidamistarbeid, isegi eluhooneid, aga minoriteedid ise olid ilmselt linna peale läinud.

image
Ees bahnari hõimu rahvamaja, taga paistab ka nurk vieti hõimu arhitektuurinäitest.

Kasutasime juhust ja rahuldasime oma uudishimu, piiludes nii nende kööki kui ka magamistuppa. Muu hulgas uurisime häbitult arapi meeste hauakambrit, kuhu mahub viimset puhkust veetma 30 meest. Viljakust ülistavate hauakambrite traditsioon kuluks ära iibepuudega eestlastelegi!

image

image
Taide vaiadele ehitatud elumaja.

Tagasiteel vanasse kvartalisse uurisime Hanoid 65. korruse kõrguselt. Nõrganärvilistele oli sellesse kõrghoonesse ehitatud ka klaasist põrandaga platvorm, kus nägime kohalikke tüdrukuid kangelaslikult, vastu seina naaldununa ideaalse selfie nimel klaaspõrandale ukerdamas. Nagu piltidelt näha, pole meie jaoks kõrgus probleem. Seda tõestab isegi Ahto.image

image

Kui päike pilve tagant välja tuli, tegime oma lemmiktiiru raudteetänaval ja uurisime, millal järgmine rong mööda sõidab. Pildistasime rongi saabumiseni olustikku, kuhu mahtusid muu hulgas ka keetmisele minevad pullimunandid ja -peenised.

image

image

Lisaks tegime tiiru järve ümber pargis. Selle peamine funktsioon on pakkuda maalilist ümbrust noortele ja edevatele, kes on avastanud enese digitaalse jäädvustamise põneva maailma. Juba pelgalt pildistavaid pruutpaare võib siin tabada kaks ühe valanguga.

image

Kui me lõpuks lõunasöögini jõudsime ja sellega ühele poole saime, oligi aeg küps õhtusöögiks. Päevad on siin lühikesed, vaevalt jõuab kukk kireda, kui juba tuled ära kustutatakse.

image

2 thoughts to “Minoriteedid ja munandid”

    1. Stiilne oleks muidugi öelda, et me siin Vietnamis käimegi paljajalu, aga tegelikult jah, jalanõudega ei lubatud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.