Kõigi hirmude summa

Mitte väga kaua aega tagasi kartsin ma sügavat vett. Kui jalad põhja ei ulatu, siis mina end märjaks ei tee. Punkt. Mingis meeltesegadushoos otsustasin ühtäkki sukeldumiskursustele minna. Ma sooritasin enda silmis kangelasteo – sukeldusin 12 meetri sügavusele ja jäin ellu.

Olen ammu mänginud mõttega, mismoodi oleks üksi reisida. Hirmutav. Igasugu keerulisi olukordi võib teel ette tulla. Palju mõnusam on rännata korralikult sissetöötatud reisikaaslasega. Saatuselöökide eest pole paraku keegi kaitstud. Korralikult sissetöötatud reisikaaslasel™ võib järsku välja lüüa tükk aega latentsena püsinud tõbi. Kõrvalnähud näevad välja sellised ja ravida saab ainult kõrgmäestikus.

Hei, aga meie talvereis Aasiasse? Mis mõttes järgmine kord? Ma lähen siis üksi! “No ega ikka lähe küll,” sosistab hirm mulle vaikselt kõrva. “Sa ju väldid võõraste inimestega suhtlemistki, kui selleks otsest vajadust pole. Kas sa mõnda Eesti linna oled üksi avastama läinud?” Eee…ii. “No näed! Argpüks selline.”

Pagan võtaks! Ma leidsin endale just väljakutse! Mida rohkem ma enda uusi hirme teadvustan, seda suuremaks muutub soov neile näkku vaadata, neile suisa pasunasse anda.

Teen internetis natuke uurimistööd ja saan aru, et tegelikult ei peaks sellest üldse nii suurt numbrit tegema. 17% Tripadvisori küsitlusele vastanuist kavatseb tänavu esimest korda üksi reisida. See on juba täielik mainstream! Kui sa pole üksi reisinud, pole sa üldse reisinud. Vaevu teismeeast välja jõudnud piigad rändavad üksi mööda ilma ja käivad riikides, kuhu välisministeerium ei soovitaks minna isegi John McClane’il. Naiste üksi reisimisest saab varsti eraldi majandusharu. See on sõltumatuse deklaratsioon, iseseisvuse manifest. Feministid, koduperenaised, küünetehnikud ja printsessid – olge ise oma reisi diktaatorid ja eksekuutorid. Seljakott selga ja edasi!

Aga kuhu? Kuidas valida oma esimese soolotripi sihtkohta? Eks ikka turvalisuse järgi. Esimene Aasia riik tabeli tipus – voilà, Malaisia! Siit ma tulen!

Numbeo

Muidugi ei kavatse ma pealinnaga piirduda. Selamat petang, Penang!

Numbeo 1

Ja nüüd kotti pakkima!

 

 

 

 

One thought to “Kõigi hirmude summa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.