Linnas laamendavad kunstnikud

Iga penangiit on kuulnud sellisest riigist nagu Leedu. Kus see täpsemalt asub, ei pruugi paljudel õrna aimugi olla, küll aga teavad nad sealt kunstnikku nimega Ernest Zacharevic.

Just see praegu 30aastane Penangis elav mees pani aluse George Towni tänavakunstile, luues siin 2012. aastal kultuurifestivali raames (seekord juba ametliku loaga) kuus teost, modellideks kohalikud elanikud. Tema tööd ei ole lihtsalt joonistused, vaid mõnikord ka installatsioonid, mille juures ta on kasutanud reaalseid esemeid. Malaisia Banksyks tituleeritud nooruki tegevus vallandas George Townis ahelreaktsiooni, mille tulemusena jagatakse nüüd turismiinfopunktis linnakaarte, kuhu on märgitud enam-vähem kõik eri kunstnike tööd.

Aeg-ajalt juhtuvat nüüdki, et mõnele seinale ilmub järsku uus joonistus. Eks vanad hakkavadki tasapisi kuluma, kuigi Ernest teatas äsja, et on otsustanud mõnd enda tööd siiski värskendada. Turistid oleksid vastasel juhul väga pettunud. Juba praegu võtavad nad kuulsamate tööde juures ka kõrvetava päikesega järjekorda, et end kunstiteose osana jäädvustada. Totrad selfie-surmad ei panegi mind enam imestama. Maailm on muutunud.

image

 

 

 

 

2 thoughts to “Linnas laamendavad kunstnikud”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.