Keskeakriisi ei saa raisku lasta!

Istud oma vanamehega diivanil ja kujutled helget pensionipõlve, mis terendab juba vähem kui 20 aasta kaugusel, kui äkki tabad end mõttelt: mis pensionipõlv? Aga kuhu on jäänud meie keskeakriis?

Hullud mõtted, naeruväärsed teod? Botox, tantra ja mootorrattad? Kannapööre ja põletatud sillad? Head kriisi ei saa raisku lasta, veel vähem vahele jätta! Tantra ja mootorrattad tõmbame nimekirjast siiski maha – meie keskeakriis sõidab tuk-tuki või rolleriga, sööb ebanormaalselt vürtsikat toitu, luusib ringi linnade ja külade kõrvaltänavatel, pildistab eksootilisi vaateid ja toimekaid inimesi ning ahnitseb endasse maailma värve.

Meie keskeakriis sõidab tuk-tukiga.

Kaks aastat hiljem oleme ostnud üheotsapiletid, vabastanud end kindla sissetuleku ahelatest ja valmis välja uurima, kas just sellises kriisis me tahamegi elada. (Odavam olnuks muidugi psühholoog palgata, aga räägi seda naisele, kes arvestab pea kõik väljaminekud ümber lennukipiletiteks.)

Mis meist edasi saab? Üsna suure tõenäosusega oleme järgmise aasta jooksul tuiamas kuskil Filipiinidel, Malaisias, Indoneesias, Indias, Nepalis, Birmas, Tais, Laoses, Kambodžas, Vietnamis. Kas just sellises järjestuses ja kõigis neis, näitab aeg. Ja see blogi siin.

Et mitte sihituks logardiks muutuda, oleme endale püstitanud ka kaks eesmärki. Esiteks peame reisil hakkama saama max 60 euroga päevas. Selle sisse peab mahtuma talutav, soovitatavalt põranda ja katusega öömaja, suurepärane toit koos lonksu külma õllega, transport alates rendirollerist ja lõpetades lennukipiletitega järgmisesse riiki, samuti viisad. Seega kõik jooksvad kulutused.

Meie päevaraha. Kas saame hakkama?

Eesmärk nr 2 on asuda teele vaid käsipagasiga. See tähendab vaid üht: iga viimane kui ese, mille kaasa võtame, peab olema sõna otseses mõttes hoolega kaalutud.

8 kg on paljude lennufirmade maksimaalne käsipagasi kaal. Oleme suures hädas!

Fotod ja graafika: Inge, Ahto, Pixabay

6 thoughts to “Keskeakriisi ei saa raisku lasta!”

  1. Siiski, täpsustaks eelarvet. 60€ sees on ka kulutused lennukipiletitele. Mis siis reaalselt on see summa millega päevas opereerida kavatasete, 40€ /2in kohta? Sõltub vist ka, kui suur saab olema kohalviibimise aeg, teise lennuni.
    Marti

    1. Jah, võiksime saada selle eelarve piires siin ühest riigist teise olenemata transpordi liigist. Kuna mõnes riigis/piirkonnas kulub loodetavasti päevas vähem kui 60 €, siis sealt see ülejääk peakski tekkima. Praegu oleme mõned siselennud Air Asiaga soetanud nt u 18 euro eest pilet ja ühest riigist teise 55 euro eest.

  2. Kui 2 aastat hiljem ostsite üheotsa piletid, kas see tähendab, et 2 aastat kogusite reisiks raha? :) arvestasin, et kui aasta olla reisil ja planeerida päeva eelarveks 30 eurot ühele siis oleks vaja ligi 10000-11000 eurot. seda raha tundub isegi 2e aastaga on raske kokku saada. olen ammu unistanud sarnasest reisist Kesk-Ameerikasse aga nii raske tundub ennast vabastada kindla sissetuleku allikast ja puudub ka kaaslane kellega seda kogemust jagada.
    Edu teile reisil ja palju seiklusi! :)

    1. Aitäh heade soovide eest. 30 eurot ühele ei piisa, kui just eriti askeetlikuks ei lähe, kahekesi on odavam kulusid jagada. Kesk-Ameerika on pealegi kallim kui Aasia. Head retsepti raha kogumiseks ei oska anda, pole isegi selles eriti osavad, aga saime hakkama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.